Zoals Remy zei: “Tres Puntos”

Maandag 20 oktober trof Esperanza 1 in de Wilgenring te Rotterdam Ommoord 2. Het ging hier om de eerste wedstrijd in de strijd om de beker.

Ommoord 2 komt uit in de tweede klasse en staat daar op een mooie 4e plek op de ranglijst.

Op papier lijkt het dus een uitdaging voor Esperanza te worden. Esperanza heeft het zoals we weten moeilijk met het winnen van wedstrijden in de 3e klasse.

De eerste helft van de wedstrijd was een leuke pot waar echt werd gevoetbald door 2 teams. Iets dat we ook al een sinds de wedstrijd tegen Zwarte pijl niet meer gezien hadden. Esperanza en Ommoord speelden beide aanvallend voetbal en creëerden kansen. Een aantal keer wist Esperanza goed weg te komen, doordat Ommoord verzuimde af te ronden en Roland een puike pot stond te keepen!

Vlak voor rust wist Roberto met een uitbraak de wedstrijd open te breken. Uit een counter stormde hij over links naar voren en hield overzicht, want Remy rende de poten uit zijn lijf en werd door hem rechtsvoor opgemerkt! Keurig legde Roberto de bal panklaar af en Remy ramde 1-0 binnen! In de rust voelde het goed aan. Dit was ook te merken aan het spel dat Esperanza voort zette.

Vlak na rust haalde Andrew verwoestend hard met buitenkant links uit! We zagen de bal in de rechter kruising verdwijnen, 2-0! Een keurige binnenkomer voor Andrew, die wegens omstandigheden het nog niet voor elkaar had kunnen krijgen er eerder bij te zijn.

Het besef was aanwezig dat we er nog niet waren! Vanaf de bank liet de geblesseerde Regilio zich horen en coachte iedereen tegen zijn vent aan.

Helaas bracht Ommoord de spanning terug in de wedstrijd na een knappe solo actie. Deze actie werd afgerond met een bijna net zo’n mooie knal in de rechter kruising, 2-1.

Doordat Ommoord bleef drukken op de gelijkmaker creëerde dit ruimte voor Esperanza. Met een uitbraak vanuit midden speelde Ricardo naar Andrew op links. Met een bekeken schot verdween de bal in de korte hoek en stond het 3-1.

Esperanza counterde met Ricardo, vanuit een doodspel situatie. Ommoord schakelde slecht om. Een diepe bal op roberto, die sneller was dan de laatste man, schoof de bal in de verre linkerhoek en werd het zelfs 4-1!

Roland stond goed te keepen en zette een aantal keer de muur goed neer. Hierdoor wist Ommoord 4 keer niet uit een gevaarlijke vrije trap te scoren. Helaas verdween de 5e poging in de verre hoek en stond het  4-2. Ommoord bleef op zoek en had zelfs een beetje geluk! Door een rommelgoal werd het 4-3. Helaas voor Ommoord maar goed voor Esperanza was de speeltijd zo goed als verstreken. De beide ploegen konden terugkijken op een leuke sportieve wedstrijd waarin fanatiek tegen elkaar is gestreden!

De eerste 3 punten in de groepsronde zijn binnen!

Topscorelijst beker:

1. Andrew (2)
2. Remy (1)
3. Roberto (1)