In aanloop naar het seizoen 2017/2018 is Esperanza 1 begonnen met de voorbereiding. Dit jaar zal Esperanza 1 wederom uitkomen in de tweede klasse. De ambitie is om mee te doen voor het kampioenschap. De selectie is dit jaar versterkt met twee nieuwkomers. Voor komend seizoen telt de selectie 9 man en ziet de samenstelling er als volgt uit:

Tedros Ahferom (Captain)
Melvin de Bok (Keeper)
Ricardo van der Gaauw
Miguel Hennep
Yuri Delgado Morais
Raymon Lokollo
Ismail Karakus (Nieuwkomer)
Jordy Roos (Nieuwkomer)
Mike Visser

De eerste oefenwedstrijd is inmiddels een feit en werd maandag 31-7-2017 in afwezigheid van Ricardo van der Gaauw gespeeld in het Topsportcentrum te Rotterdam. De tegenstander was het volgend jaar in de eerste klasse uitkomende WIA.

WIA aangetreden met 7 man bleek voor nu nog iets te sterk. Er was goed te merken dat de jongens goed op elkaar waren ingespeeld en dat zij verdedigend erg sterk stonden. Esperanza nog erg zoekende naar een aanvalswijze kwam er daardoor ook niet goed doorheen. Te merken was ook dat er bij enkele spelers wedstrijdritme ontbrak en er meerdere malen erg slordig balverlies werd geleden. WIA wist goed gebruik te maken van dit balverlies en scoorde meerdere malen op de counter. De ruststand 0-3 in het voordeel van WIA.

In de tweede helft gingen de teams gelijker op dan in de eerste helft. Het lukte Esperanza enkele keren om gevaarlijk voor het doel te komen van WIA en troffen zo ook 2 keer het doel. De wedstrijd werd met 5-2 afgesloten. Het is duidelijk dat Esperanza nog een goede voorbereiding nodig heeft om de doelstelling te bereiken.

Vervolgens besloten wij 3 dagen later nogmaals tegen een WIA team, dat ook in de 1e klasse zal starten dit jaar, uit te komen. Deze keer waren Jordy en Ricardo afwezig. Ismail en Mike waren niet fit, maar dit mocht geen excuus zijn. De wedstrijd werd verloren met 7-1. Conditioneel, voetballend en mentaal kwamen we te kort, daar wil ik het bij laten. Volgende keer beter!